راهنمای اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۹۵ در سال ۹۶

راهنمای اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۹۵ در سال ۹۶
Print Friendly

اطلاعیه مهم و فوری مالیاتی : راهنمای اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۹۵
پیرو اطلاعیه های قبلی در خصوص نحوه ویرایش ثبت نام کد اقتصادی و ابلاغ بخشنامه شماره ۲۰۰/۹۶/۵۰۷ مورخ ۹۶/۳/۹ ، بدینوسیله راهنمای نحوه نصب و ارائه اظهارنامه الکترونیکی ارسال می‌گردد. فهرست مطالب مندرج در دفترچه راهنما به شرح زیر می‌باشد:
برای دریافت فایل راهنما کلیک کنید.
فهرست مطالب دفترچه راهنمای ارائه اظهارنامه مالیاتی
مقدمه
پیش‌نیازهای ارسال اظهارنامه عملکرد ۹۵
تعیین گروه شغلی بر اساس آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ اصلاحات قانون مالیاتهای مستقیم مورخ ۹۶/۴/۳۰
توضیحاتی در خصوص تبصره ماده۱۰۰ ( نحوه محاسبه مالیات مقطوع برای عملکرد سال ۱۳۹۵)
نحوه تکمیل ثبت نام کد اقتصادی
نحوه ویرایش ثبت نام کد اقتصادی در خصوص نوع شغل
نحوه اطلاع از درآمد ریالی ناظرین ساختمانی( ماده ۳۳)، مکانیک ناظر گاز خانگی، تجاری و صنعتی و آبفا و مهندسان برق ناظر برق اماکن جهت درج در اظهارنامه
نحوه اطلاع از درآمد ریالی مهندسان نقشه بردار جهت درج در اظهارنامه
نحوه اعلام عملکرد مجریان ذیصلاح
نحوه اعلام درآمد حاصل از خدمات طراحی و محاسبه
نحوه اعلام درآمد مهندسان حقیقی شاغل در شرکت اشخاص حقوقی
نحوه اعلام عدم کارکرد مهندسان
نحوه نصب و ورود به نرم افزار اظهارنامه مالیاتی
نحوه تکمیل فرم مربوط به تبصره ماده ۱۰۰ در خصوص عملکرد ۹۵
راهنمای تکمیل اظهارنامه مالیات عملکرد ۹۵
راهنمای ارسال اطلاعات اظهارنامه بدون امضای الکترونیک
راهنمای ارسال اطلاعات اظهارنامه با امضای الکترونیک
ماده ۱۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم(نرخ محاسبه مالیات) و معافیتهای مالیاتی

 

آموزش ارسال اظهارنامه مالیاتی مشاغل با درخواست تبصره ۱۰۰ ق.م.م

1

همانطور که می دانید در قانون جدید مالیات های مستقیم به ماده ۱۰۰ ق.م.م تبصره ای اضافه شد که در آن سازمان امور مالیاتی می تواند مشاغلی که درآمد و فروش سالانه آنها کمتر از ۱۰ برابر معافیت ماده ۸۴ ق.م.م باشد از ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند.

در همین راستا امسال(۱۳۹۶) سازمان امور مالیاتی بخشنامه ای صادر کرد(متن کامل بخشنامه را می توانید از اینجامشاهده کنید) که مشاغلی که مجموع درآمد و فروش آنها در سال ۱۳۹۵ کمتر از ۱۵۶۰۰۰۰۰۰۰ ریال(۱۰۰ برابر معافیت ماده ۸۴ ق.م.م) باشد، مالیات عملکرد ۱۳۹۵ آنها ۸% نسبت به مالیات قطعی شده سال ۱۳۹۴ افزایش می یابد و بنابراین با ارائه اظهارنامه موضوع تبصره ماده ۱۰۰ ، مالیات عملکرد ۱۳۹۵ آنها قطعی خواهد شد.

نکته بسیار مهم: تنها مودیان گروه سوم می توانند از تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م استفاده کنند.

 

در این مطلب من نحوه ارسال اظهارنامه این دسته از مشاغل را به صورت تصویری آموزش می دهم.

ابتدا بعد از دانلود نرم افزار اظهارنامه و نصب آن، برروی گزینه اظهارنامه جدید کلیک کنید و در صفحه ظاهر شده اطلاعات درخواستی را تکمیل کنید. مانند تصویر زیر:(دقت کنید برای نمایش بزرگتر تصاویر برروی آنها کلیک کنید)

2

 سپس بعد از کلیک برروی دکمه تایید اگر مالیات عملکرد ۱۳۹۴ شما قطعی شده باشد وارد صفحه ای مانند صفحه زیر می شوید:

 

3

در این صفحه همانطور که مشاهده می کنید مالیات قطعی عملکرد ۱۳۹۵ به صورت خودکار محاسبه شده(یعنی همان ۸% افزایش نسبت به ۱۳۹۴) و در کادر مربوطه نمایش داده می شود.

توجه: اگر کلاسه پرونده خالی است برروی دکمه ذره بین مانند تصویر فوق کلیک کرده تا تمام واحدهای مالیاتی و پرونده های مربوط به مودی نمایش داده شود سپس از کادر مربوط پرونده مورد نظر را انتخاب کنید.

اکنون این صفحه را بسته و بعد از بستن صفحه لیست اظهارنامه ها نمایش داده می شود. کافیست اظهارنماه مورد نظر را انتخاب و برروی دکمه ارسال اطلاعات کلیک کرده تا اظهارنامه شما ارسال شود.

 

قابل توجه مودیان مالیاتی شراکتی
به اطلاع مودیان مالیاتی صاحب فعالیت شغلی شراکتی که متقاضی بهره مندی از تعیین مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۳۹۵ موضوع مفاد دستورالعمل مورخ ۹/ ۳/ ۱۳۹۶ سازمان امور مالیاتی می باشند می رساند :

نسخه ۹.۰.۰.۳ اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل در سامانه عملیات الکترونیکی مودیان مالیاتی ، بخش اظهارنامه مالیاتی بارگزاری شده و با ایجاد این نسخه ، صاحبان مشاغلی که به صورت شراکتی فعالیت داشته و تمایل به تعیین مالیات مقطوع سال ۱۳۹۵ خود دارند می توانند از هم اکنون نسبت به تکمیل فرم الکترونیکی موردنظر اقدام نمایند .

توضیح : در این خصوص وقتی پرونده مالیاتی انتخاب گردد جمع رقم مالیات سال ۱۳۹۴ شرکا در کادر مربوط به مالیات قطعی سال ۱۳۹۴ نمایش داده می شود و به همین صورت مالیات مقطوع با اعمال ۸۸% افزایش به صورت مجموع محاسبه و در کادر مربوط به مالیات قطعی سال ۱۳۹۵ نمایش داده می شود .

ضمناً یک صفحه به صفحات فرم الکترونیکی ( قبلاً ۲ صفحه و اکنون با توجه به شراکتی بودن ۳ صفحه ) اضافه شده است که اطلاعات شرکا به تفکیک با ذکر درصد شراکت نمایش داده شده است .